skattekammer

Vi har alle våre skattekamre - steder der vi finner ting som kan inspirere til formidling og samtale med barn. Her er noen jeg vet om:
(Hver overskrift fungerer som link)


I Bergen:

ALF
(Senter for arbeidsforberedelse)
Øvregaten 37 - Bak SAS-hotellet på Bryggen
Denne gjengen selger fabelaktige, unike og solide hjemmelagde kostymer. Du finner kongekostymer, prisesser, drager, kuer, kaniner, hekser, troll... i barnestørrelser. (Opp til 13\14 år) De syr også på bestilling hvis du har spesielle ønsker, eller ikke finner rette størrelsen. De syr også til voksne. Prisene er absolutt overkommelige og du får kostymer som er slitesterke og som barna selv får av og på. Praktiske løsninger med borrelåser for alle som vil "kle på selv".

 
Fretex
Frelsesarmeens butikker finner du blant annet i Laguneparken, i byen og på Midttun.
Her kan man kjøpe rimelige klær som lar seg sy om til kostymer, samt ting og tang med patina og ekte sjarme til lek, teater og kunstprosjekter. Bytt ut plastlekene i dukkekroken med kopper og kar fra Fretex og se virkningen på barnas lek! Ekte vare inspirerer.

Flere bruktbutikker finner du i Øvregaten

Ikea
Trenger vel ingen videre presentasjon? I Bergen finner du den i Åsane. De har skjønt at lekekjøkkenet må lage ekte kjøkkenlyd. Her får du koppesett i porselen til festen under bordet. Man får også kjeler, steikepanner, visper og øser i samme materiale som på mors og fars kjøkken. Her har jeg også fått tak i matter å sitte på i samlingsstunden (flere farger) florlett gardin med undervannsmønster, regnbue, krystallysekroner og mye annet.

Løiten Lys
Trenger man et lite avbrekk i hverdagen kan man tre innenfor terskelen til denne butikken. Den ligger over Boa sykler i Fjøsangerveien og har et lite estetisk ytre, men man finner desto mer estetikk inne. Her er det musikk, mørke, lys og stemning. Her har butikkdekoratørene fått boltre seg med bevisst fargebruk, utstillinger og dekorative produkter. Her kan man plukke opp noen dekoratørprinsipper og lære om hvordan skape magiske rom.

Mitt rom
I gågaten på Nesttun finner du denne sjarmerende lekebutikken. Den har hyggelig betjening og selger leker, puslespill, uroer, fine leketelt, leketepper og bokser, hus og kister til hemmeligheter.

Musikkmiljø
Håkonsgaten 24.
Her har jeg funnet seljefløyte med eventyrlyd og munnharper i ulike størrelser. De har også en avdeling for perkusjon i Nygårdgaten 21. Her finner du chimes (klokkespill med eventyrlig lyd) regnstaver, tordenrør og annet som kan gi gåsehud og gode lydinntrykk i samlinger, musikkstunder, fortellerstunder eller teater.

Nordbye i Standgaten
Kunstnermateriell av kvalitet

Panduro
I kjelleren på kjøpesenteret Exhibition. Hobbymateriell til å lage kostymer, rekvisitter og kunstprosjekt.

Rubens skattekammer
Denne lekebutikken ved Fløybanen er vanskelig å gå ut av. Her er det lov å røre! De har kostymer, eksperimenter, teaterdukker, bondegårdsdyr og mye, mye mer. De har også de berømte boksene med lyder til å overraske i samlingsstunden. De og mye annet finner du i nettbutikken www.rubens.no

Småting
Lekebutikk på Bryggen. Her finner du god design for barn - leker, lamper og småting med kvalitet.Skattekammer andre steder:

Oslo:

KB dekosenter
Butikk for butikkdekoratører - og for oss som liker å lage estetiske miljøer og utstillinger av barnas arbeider. Stoffer, utstillingsmontre, gressmatter, sopp... alt mulig rart. Ting man kan la seg inspirere av, dokorere med eller bruke til formingsprosjekter med barna.  

Stavanger:

Søsterene Grene
Formingsmateriell, duppeditter, sugerør, tuttelutter og alt mulig rart til en billig penge. Her kan en finne fine rekvisitter fra den store verden til samlingsstunden, inspirasjon og masse greier du ikke visste du trengte.
Butikken finnes også på Sandvika, Karl Johan i Oslo, Ski, Skien og Trondheim. De åpner butikk i Bergen 24. juli 2011

Nettbutikker andre skattekammer:

Mojo design
Selvlærte sydamer som lager klær man får oppmerksomhet for i barnehagen. salg@mojodesign.no.

Etsy
Side for hjemmelagde produkter - masse spennende til lek, formingsideer, kostymer til voksne og barn...

Let the children play
Blogg fra engasjert barnehagedame i Australia. Hun kan også følges på facebook. Følg noen av hennes linker til andre blogger og oppdag en ny verden av ideer og inspirasjon til lek og læring blant barn.Skog, fjell og mark
De beste tingene lar seg ikke kjøpe. De lar seg finne i naturen der du bor - stubber, røtter, steiner, blader, fjær, rekved, skjell, fiskeskjelett, de beste bildene og stemning som kommer av seg selv.
Har du tips til fler steder som kan være til inspirasjon for andre - send en melding og en kommentar, så legger vi det til her...

News


ArkivDesign by In Obscuro