22-07-2012

Kjempeveven


Små og store fingre jobber intenst. I dyp konsentrasjon står barn og voksne side om side. Stoffstrimler veves... under, over og under igjen. En kjempe av en vev er under arbeid. Klokken tikker, men den har vi rent glemt. 

Feråsen borettslag vever et krypinn i skogen ved lekeplassen. Etter noen timers jobbing, skulder mot skulder, kan vi ta et skritt tilbake og se hva vi har skapt: En fargerikt lysthus troner som en kunstinnstallasjon på haugen. Barna springer ut og inn, henter kopper og kar og får umiddelbart lyst til å leke her.

Dette var en ide som ble både flottere, morsommere og mer sammensveisende enn vi ante da prosjektet startet. Slik ble ideen virkelighet:

Naturlig hyssing av hamp fikk jeg tak i på Biltema. Tre flotte ungdommer hjalp til med å spenne hyssingen mellom trærne. Vi laget sidevegger og tak.Til tak hentet vi to stokker som vi la mellom trærne og festet med hyssingen. (Ingen spiker eller skruer!)

Fra den ene stokken til den andre spente vi metervis med hyssing.

Man kan veve med naturmaterialer - som kvist, strå og mose. Vi valgte også å veve med lange tøyremser laget at stoffrester, gamle gardiner, håndklær og sengetøy. 
 Så var det bare å slippe kreativiteten løs...
  


Mellom hyssing og tøystrimler kom det noen spede innvendinger - kun fra voksne, vel å merke: Hvor fornuftig er egentlig dette rare vev-prosjektet? Hvor lenge vil det holde? Hva skjer når det regner og blåser? Blir det ikke fryktelig rotete når hytten faller fra hverandre? Barna vevet med stor iver. Ingen av dem tenkte et øyeblikk på hvor fornuftig det var. Den var moro å lage her og nå - stå side om side, glemme tiden og flyte i kreativ aktivitet sammen med andre. Vevhytten kommer ikke til å vare evig, men opplevelsen av å skape noe vakkert sammen vil vare lenge - i alle oss som var med. Kanskje er det nettopp i slike ufornuftige, lekende prosjekt at vi er på det mest fornuftige? 

En av de voksne ble så grepet av fornuften i dette prosjektet at hun fant ut at hun ville veve en levegg på verandaen.Og vet du... som en trassig borg troner lysthuset fremdeles på haugen, etter en lang regn- og vindfull sommer.

News


ArkivDesign by In Obscuro