07-05-2012
Sleivete dukker

Vi manglet noen dukker til dukketeaterscenen vår ute. Da kom vi på at vi hadde et knippe sleiver i en skuff. De kunne bli fine teaterdukker... Sammen med rester av voksduken og maling for utebruk ble de til:

 


Dette trenger man for å lage dukker til utebruk:Slik gjør man:

1: Tegn ansiktstrekk på baksiden av sleiva med blyant
2: Tegn trekkene med permanent tusj eller som her: med svipenn3: Mal hår, hodeplagg, kinn, øyne og andre detaljer (Outdoor craft paint)
4: Stift på stoffrester til klær. Jeg valgte å lage kapper på alle. Da tok jeg et rektangulært stykke stoff og snurpet en av kortsidene sammen med nål og tråd, før jeg stiftet dem på dukken


Hjertestarter for sleivdukker? Neida det er en stiftepistol for møbler. En slik får man på Clas Ohlsson og andre jernvarehandler.

5: Hvis man vil gi dukken hår kan plastgress (plantasjen) være fint. Håret stiftes på. Man kan også male på hår eller lueMaterialene her er ment for utebruk. Dukkene skal kunne skylles og tåle en regnskur. Man kan olje dem med benarolje eller vokse dem med bivoks for at treet skal tåle vann over tid.

Hvis man vil lage lignende dukker til innebruk kan man bruke pistollim i steden for stiftepistol. Håret kan være av garn, fjær eller ull og klærne av stoffrester. Vanlig akrylmaling duger også inne. 

Det er lurt å lage ulike personligheter... ikke bare snille og søte. Man kan lage hekser og troll, bukker, katter, rever, nisser... og plutselig har vi figurer til både lek og eventyrformidling.


Uææææ!


Sammen med barna har vi nå laget en hel familie

Utescenen har akkurat fått et strøk maling, men også sceneteppe og lydeffekter er på plass (Spilledåser og cylofon skrudd fast bak scenen)

Den 23. juni hadde vi åpning av vår nye lekeplass. Da tok barna sleiven i egne hender og laget forestilling. Ganske snart hadde vi både skuespillere og publikum:News


ArkivDesign by In Obscuro