18-03-2012
Ta fram tullehøna... eller hanen i deg!

Tull og tøys er høyt verdsatt i barnehagen. Barna trenger voksne som sender lekne signaler, tør ta seg selv uhøytidelig og slippe seg løs med litt sunn galskap en gang i blant. I hverdagens kjas, mas og alvor kan den indre tullehøna være vanskelig å finne. Da kan du lage ditt eget alter ego - i form av en ekte, fysisk tullehøne.Slik gjør du:

1) Ta en billig pyntepute, sy en søm i det ene hjørnet slik at den danner et nebb.Mal nebbet med hobby- eller stoffmaling.

2) Ta to store vattkuler og sy fast i puten nær nebbet. De kan også limes på. Mal pupill i øynene.

3) Klipp kam av filt og lim/sy på.

4) Dekorer høna etter ønske med fjær, knapper eller noe annet du syns er fint

5) Kjøp gule vaskehansker og tre på føttene.

6) Ta hønseputa mellom knærne og vagg i vei.


"Se meg dyyyypt inn i øynene!"

Snart vil du oppdage at hønas stemme finner veien ut av din munn. Har hun dialekt, ligner hun på noen du kjenner?Hvis alle de voksne på avdelingen lager sin tullehøne vil du snart oppdage hvilken magisk effekt de har på humøret - både deres og barnas. Hønene hjelper oss å improvisere, vase og tulle. De kan komme vaggende i samlingsstunden og kanskje levendegjøre "Det vakreste egget i verden" (Billedbok av Helme Heine) eller eventyret "Den lille røde høna".
De kan også dukke opp i hverdagen - for eksempel i garderoben hvis barna har kledd på seg i en fei. De er rågode til å skryte og rose, og gir seg ikke før barna er røde i kinnene. 

Rundt påsketider hender det de legger egg på de merkeligste steder. Hva som kommer ut av de eggene er det bare fantasien som setter grenser for...

Bak, bak, bak , baaak

News


ArkivDesign by In Obscuro