02-12-2011

Blått til lekelyst

"Fjellet lukker seg!" roper barna på lekeplassen. De har latt seg inspirere av Blåfjellserien som hjelper dem å telle ned dager i desember. Hvorfor ikke følge opp i barnehagen eller hjemme og lage noen ekstra pirrende lekemuligheter? Noen vil kanskje invende at det blir litt for kommersielt å fortsette Blåfjellfortellingen som en del av det pedagogiske opplegget, men jeg mener serien er så god at det lar seg forsvare. Når barna har samme referansen, har opplevd samme inntrykk og fått et forhold til en historielinje, dukker opp i leken uansett. Referanser de har fått gjennom media kan gi barn gode lekeerfaringer. 
 
Serien på tv er av kvalitet - god musikk, godt språk, en fantasipirrende univers, estetisk og spennende. Vi kan følge opp hjemme eller i barnehagen ved å lage vårt eget Blåfjell - ute eller inne. 

Finn fram blå flasker, skrin, bøtter, spader og annet blått. Lag dere en kvisthule, ei grue og en stjerne å helle blåtåren i. (En stjerne av kvister er gjerne mer enn nok for barna) Har dere blå julekuler blir det fint i trærne (Billige på Plantasjen) Strimler med blått stoff kan henges her og der og skape et visuelt vakkert område som frister til kreativ aktivitet. 

Kanskje kan man også lage et tilsvarende rødt område et stykke unna slik at rødnissene også har et sted å holde til?


Blåtår på flaske kan du lage av konditorfarge og vann.Kanskje vil dere også lage deres egne drømmekuler. Med ballonger, farget vann og en fryser, blir de til over natten:Kanskje noen enkle kostymer kan inspirere? Mange av barna har allerede blå luer. Samle også blå skjerf og sjal. Dronning fjellrose kan få et blått sjal og ei krone. Vår Fjellrose har en hjemmelaget en av ståltråd og ull. Legg kostymene og artefaktene i en kasse som dere kan ta inn og ut. Selve installasjonen i trærne kan bare henge til desember er over og nissene har lagt seg i hulen igjen.

Ha en god adventstid med leken i sentrum!

Flere gode ideer om rom til lek i idebanken på denne siden og i Verktøykassa 1 2011.

 

News


ArkivDesign by In Obscuro