04-09-2011
Hjemmelagde kjepphesterTenk å galoppere over bekken, inn i eventyrskogen og over stokk og stein så mosen skvetter rundt hovene. Nå kan du og barna gjøre drømmen virkelig - på hjemmelagde kjepphester.

Det er slett ikke vanskelig å lage sin egen personlige hingst eller hoppe. En slik kan virkelig sette fart på rolleleken - ute eller inne. 

Alt dere trenger er noen stokker, noen utgåtte sokker, litt garn, putefyll og filt, knapper eller annet til øyne... og selvsagt den uunnværlige limpistolen.Finn noen fine kjepper og ta dem inn til tørk. De blir ekstra fine om man tar barken av. Hvis man vil, kan man male dem også.

Stapp fyll fra en gammel pute inn i sokken. Man kan også bruke garnrester som fyllmasse. Tre deretter stokken på sokken og sørg for jevn fordeling av fyllet slik at hesten får nogenlunde anatomisk korrekt form på hodet. Deretter snurper man igjen nederst og limer sokken fast i stokken.

Så skal øyne, ører og andre detaljer festes limes eller sys på. To av våre hester fikk malte trebrikker til øyne. De to siste fikk ferdige øyne som vi limte på. Vi laget øyelokk også med filt. Deretter festet vi på ører og nesebor (dotter med farget ull) For å legge til litt personlighet limte vi på noen tenner på tørk og blomst i manen. Manen er laget av garn som ble buntet og limt på.

 

Vi ble så ivrige at vi plutselig hadde en hel familie med hester...Ihaaaa! 

Hysj kan du høre gesset gro? Bra for hestene for de er sultne etter en lang økt i skogen.

News


ArkivDesign by In Obscuro