03-04-2011
Lag et pinneorgel

De fleste barn vil være enig i at pinner er viktig. De kan brukes fra alt fra sverd til pil og bue. De kan også lage vakker lyd - særlig hvis de får henge fritt i en hyssing og klunke inntil andre pinner.

Slik lager du et pinneorgel med barn:

Ta en tur i skogen og plukk med dere noe pinner med ulik tykkelse (Tykkere enn en voksens pekefinger og tynnere enn et håndledd) Sag pinnene i ulike lengder, ta av barken og tørk dem inne.

Når pinnene er tørre etter en ukes tid kan dere spikke vekk kvist og pusse litt på dem.

Biltema eller din nærmeste byggevarehandel har det du trenger for å komme videre:- Kroker, hamp/hyssing, vinkler med skruer, to like lange planker og pinnene er alt dere trenger.

Fest de to plankene til hverandre med vinklene slik at de danner en hylle. Skru fast krokene under hylla med ca. fem cm. avstand:

Bor et hull i hver pinne og tre en tråd gjennom: 

Knyt tauet så hver pinne får en hempe. Hempen må ikke være for lang slik at pinnene surrer seg i hverandre når de henger tett, men heller ikke for kort (Det gir ikke så god lyd)

Heng opp hylla på ønsket vegg - ute eller inne. Nå kan du henge pinnene i krokene. Kanskje kan dere lytte til lyden pinnene lager og henge dem med lysest lyd til høyre og dem med dypere mot venstre. Det er morsomt å lytte, se og oppdage at det ikke nødvendigvis er sammenheng mellom lyd og tykkelse eller lengden på pinnen.  
Hvis du ønsker et mer fargesprakende orgel kan du f.eks. male pinnene i regnbuens farger. Orgelet kan henge inne, men også ute på veggen, på et gjerde eller mellom to trær så vinden får spille på dem. Når de er plassert der man ønsker er de vakre å se på og man får en uimotståelig trang til sette dem i bevegelse når man passerer.

Er du i tvil om at  man kan lage fantastisk musikk med tre, se denne.

News


ArkivDesign by In Obscuro