15-03-2011
LandArt med barn
Bilde: Fra Soria Moria barnehage Arendal

Naturen byr på endeløse muligheter til å skape kunst sammen med barn. Noen barnehager har oppdaget LandArt - en kunstform der en bruker det en finner i naturen og setter det sammen til vakre former og installasjoner.Blader, stein, pinner, is, vann, hagl, sauelort, blomster, mose, stubber... tilgangen til materialer er uendelige ute.

Land art var en kunstform som oppstod på 60-tallet. I Norge har blant annet kunsnere som Helge Røed jobbet med denne formen. Internasjonalt kan Richard Long nevnes som en foregangsmann.

Dette er en kustform der en må ha med seg fotoapparatet - for kunsten er forgjengelig og forsvinner ofte med vinden, bølgene og været.LandArt egner seg godt som prosjektarbeid. Man kan bygge små og store kunstverk av det en måtte finne. Etter en tid med turer der en har skapt kunst på stedet blir barna oppmerksomme turgåere som ser muligheter i hver en pinne, hvert blad og stein.

På google finner du flere bilder av små og store landartprosjekter (google landArt)

Stranden er perfekt for slike installasjoner. Her finner man materiale og sanden er fin å stikke pinner og annet ned i. Her har vi laget et bølgemønster med pinner og kristtornkvist. På og rundt pinnene la vi andre ting vi fant på stedet - korker, taustumper og annnet som vi la etter spekteret i regnbuen langsmed "bølgen " vår.Land art handler om å kombinere naturlige materialer, men på en strand er det mye annet å finne. Å være tingleter på stranden er morsomt. Vi fant en rekke materialer å fargelegge installasjonene med.


Her finner du siden Land art for kids - en side fullspekket av flotte bilder og inspirasjon. Barna likte godt denne siden og fikk lyst til å sette i gang egne prosjekter. Vis gjerne siden via projektor og skjerm i samlingsstund eller i atelieret.

En bok å anbefale er "Levende spor" av Jan-Erik Sørenstuen. Den har mange inspirerende bilder og er laget for førskole- og lærerutdanningen.

News


ArkivDesign by In Obscuro