09-03-2011
Liv i leiren med eventyrkaffe


Var du så heldig å få kverne kaffe som barn? Det var jeg. Jeg satt på kjøkkenet der min mormor vokste opp, kjente meg som en del av historien og kvernet for harde livet. Jeg dro ut den lille skuffen og kjente den deilige duften. Så lurte jeg på hvordan noe som luktet så godt kunne smake så dårlig. Kaffe er en mystisk drikk for barn.

Etter at jeg begynte å jobbe i barnehage har dette minnet dukket opp igjen. I en interiørforetning fikk jeg tak i en kaffekvern som ser god og gammel ut. Jeg kjøpte kaffe i løsvekt og nå kverner vi eventyrkaffe i barnehagen. Hvis barn kverner blir det magisk kaffe - bruker vi noen skjeer fra den i trakteren og lar de voksne drikke, kommer det eventyr ut av munnene deres!

Slike kaffekverner finnes på loft og i kjellere, i antikvitetsbutikkene og kan nå få sin renessanse. Introduser den for barna, la det gå en uke mens de kverner i ledige stunder (og du rekker å lære deg et eventyr så du kan fortelle det med egne ord) Så tar du med deg kaffetrakteren og trakter i samlingsstunden. Løft koppen til munnen, ta en slurk og la eventyret fylle rommet.

Denne måten å introdusere nye eventyr på gir barna en makt de liker, det bygger opp en forventning til eventyret og involverer barna fra første stund.

News


ArkivDesign by In Obscuro