21-08-2019
Kurs: Magisk språkmiljø i barnehagen


Å tilegne seg et språk er en møysommelig prosess for barna. Den foregår alle steder der de møter andre mennesker som de kan dele opplevelser og samvær med. I barnehagen trenger barna engasjerte voksne som gir barna tid og rikelig med øyeblikk der språket og ordene får røre og berøre. I dette kurset får personalet en bevisstgjøring av alle de «kongsveiene» vi har i barnehagen som kan intensivere språktilegnelsen og gjøre den ekstra magisk og spennende – Gjennom daglig samtale om det vi er opptatte av, gjennom sang og rytmiske aktivitet, gjennom samtaler og opplevelser rundt bilder og tekst og til slutt gjennom variert lek.  I kurset får dere en rekke bilder, fortellinger, eksempler og ideer til hvordan et rikt språkmiljø kan se ut. Kurset tar utgangspunkt i den rike kulturen barnehagen allerede har og de mulighetene som hverdagen byr på.

Kurset er satt sammen av Fantasifantastens tre foregående kurs – «Magiske samlingsstunder», «Fortell med meg» og «Lekelyst – med rom for innelek». Det tilbys som en del av Fantasifantastens språkmiljøuke med ulike arrangementer som skal gi personale giv, ideer og lyst til å synligjøre språkarbeidet i egen barnehage. (Andre arrangement denne uke er kurs med Snakkepakken tirsdag 10. og gratis åpent hus fra 12-19 den 12 sept.)

Kurset "Magisk språkmiljø i barnehagen" skal holdes i Eventyrhuset lekeverksted som er full av inspirasjon. Her kan man ta bilder og plukke ideer man kan ta med seg direkte tilbake til egen barnehage.

Tid: 11. september 18.00-21.00 (Dørene åpner 17.30 hvis dere ønsker ekstra tid til å se på huset)

Det serveres kaffe, te, frukt, sjokolade og kake.

Sted: Eventyrhuset lekeverksted i Gamlahuset til Fantoft gård Sammen-barnehage, Øvre Fantoftåsen 54 (via Storetveitmarken om du kjører på GPS)

Pris 800,- pr. person. (Studenter 400,-)

Påmelding til Trude på e-post: trubrende@hotmail.com

Velkommen skal dere være!

News


ArkivDesign by In Obscuro