01-01-2016
Her er Eventyrhuset!

Noen synes nok det er lenge siden jeg la ut noe på denne siden. Jeg har hverken blitt spist av tidsdragen, mistet inspirasjonen, eller glemt passordet. Jeg har flyttet mitt magiske univers ut av eget hus og hode og inn i et ekte eventyrhus.  Det har tatt sin tid (halvannet år) og vært så moro at denne siden kom i andre rekke. Jeg lover bot og bedring.

(Facebooksiden til fantasifantasten har vært oppdatert hele tiden, så finn den om du vil vite hva du har gått glipp av)

Jobben min går fremdeles mest ut på å reise rundt med kurs, men når jeg ikke er på tur holder jeg til i «Eventyrhuset lekeverksted», som ligger midt på lekeplassen til Fantoft gård barnehage (Studentsamskipnaden Vestlandet) i Bergen. Barnehagen eier huset og jeg leier kontor. I tillegg lager jeg spennende lekerom i resten av huset og konkretiserer ideer til barnehagebruk. Her er det god plass til eventyrkofferter, kommoder, bøker og rariteter som jeg lager underveis.

I barnehagen kaller de huset for «Gamlahuset». Det er et sjelfullt hus med historie som hovedhus på gården som lå her. Det ble godt vant med barneføtter og lek da det ble bygget om til barnehage. For noen år siden ble det stående tomt fordi barnehagen bygget nye lokaler. Jeg var så heldig å få være med å blåse liv i det igjen. Nå kommer det barn hit daglig – gjerne i grupper sammen med voksne. De kommer for å leke, ha førskolegruppe, spesialpedagogiske aktiviteter, samlinger, musikk- og eventyrstunder og språkgrupper.  Sakte, men sikkert har rommene fått maling, karakter og nytt liv.

Regnbuetrappen opp til kontor, bibliotek, eventyrskogen lekerom, språkrom og tumlerom

Detalj fra kjøkkenet.

En titt inn i språkrommet

Liten del av evntyrskogen lekerom.

Hvis du har lyst til å snuse inn noe av magien, plukke med deg noen konkrete ideer og finne inspirasjon til egen praksis, kan du nå komme på besøk. Fra oktober 2016 åpner jeg for å ta imot studieturer og besøk. Hvis du, sammen med noen kolleger, eller hele personalgruppen vil komme en tur, er det bare å sende en forespørsel.

Det er plass til grupper på inntil 23 personer. Av hensyn til barnehagen passer det best med ettermiddager/kvelder og på fredager. Noen lørdager er også mulig. Her er pakkene jeg kan tilby for grupper (mer enn 5 personer):

*2 timer: Omvisning, utforsking av rommene, refleksjon og samtale om lekefilosofi og lekemateriell + enkel bevertning  3 000,-

*3,5 t: Omvisning, utforsking av rom, kurs fra kursmenyen + enkel beverting   9 500,-

*5 t: Omvisning, kurs fra kursmeny og lunsj (Frukt, kaffe, te og hjemmelaget tomatsuppe, eller smørelunsj) 15 500,-

*6 t: Omvisning, kurs fra kursmeny og (minst) 1 t  workshop + Lunsj. 16-18 000,- avhengig av hva vi skal lage/gjøre. Pris inkl. materialer til workshop) Aktuelle ting å lage på workshop er lekemateriell, eller materiell til eventyrformidling og samlingsstund.

I kursmenyen finner du kursene "Den magiske samlingsstunden", "Fortell med meg - levendespråkmiljø med utgangspunkt i de yngste" og "Lekelyst med rom for lek". Velg det dere har mest behov for.

… Og det er klart det er lov å ta bilder! (uten barn på)

Denne høsten har jeg hatt besøk av barnehager som har tatt seg en studitur til Bergen. Det har vært kjempestas! Man kan kombinere turen med besøk i andre barnehager og kulturtilbud i Bergen. Huset er lett å nå ved hjelp av bybanen fra sentum, eller Lagunen.

Forespørsel sendes til meg på telefon 90952723, eller pr. mail trubrende@hotmail.com.

Jeg tar imot så mange forespørsler jeg har kapasitet til. Det er nok lurt å være tidlig ute hvis man ønsker et besøk i 2017.

Velkommen skal dere være!

Hilsen Trude

News


ArkivDesign by In Obscuro