21-02-2015
Speil, speil på kommoden der...

Kommoder kan romme hemmeligheter og muligheter – også til lek. (Se f.eks språklekekommoden, eller sykehuslekekommoden og byggekommoden vår) I lekeverkstedet var det nå de yngstes tur til å få noe spennende. Den grønne Ikeakommoden skulle få nytt liv. Planen var å gjøre den om til en ressurs for tidlig lek - sanselek og tidlig rollelek.

Utkledingstøy er viktig i alle lekerom, men de yngste trenger ikke nødveningvis så mye - hatter, sko ov vesker er ofte nok. Med erfaring fra utallige temaarbeid om sko på småbarnsavdeling var jeg helt sikker på at de ville like å ha en liten samling i nederste skuff. Hatter har samme virkning. Med en hatt på hodet kan man sende ut så tydelige lekesignaler at de ikke er til å ta feil av. Små barn som øver seg på å lese lekesignaler trenger det. Den begynnende rolleleken starter så snart en hatt kan plasseres på hodet. Derfor … hatter i andre skuff. Øverst kom vesker og skjerf. Nå hadde vi en utkledingskommode med alt det et lite barn trenger for å tippe over i late-som-lek.

Det er ekstra morsomt å kle på seg om man kan speile seg og se hvordan hatter og sko tar seg ut. Toddlere er små speilkonger og dronninger. Kommoden ble derfor kledd med speil over det hele, foran, på sidene og bak…

Speilene er kjøpt på Ikea og på Nille.

En slik kommode kan stå inntil veggen, men kan også dras ut midt på golvet for å skape litt dynamikk i rommet.

Det blir god variasjon i leken når man kan kle seg ut på den ene siden og møtes rundt sansekassen på den andre. En sansekasse med kjøkkenting kan hjelpe barna videre inn i leken. Her kan det bli kaffebesøk, mens de som bare vil kjenne, riste på og dunke i materialene får en fin sone å gjøre det på.

Her er det klart for sansestund med naturmaterialer

En slik kommode kan endre mulighetene i rommet ved et trylleslag. Den kan brukes som et dynamisk møbel med ulike funksjoner. Den gjorde hvertfall tumlerommet vårt spennende.

Se, plutselig var kommoden en del av en hytte!

Når vi bygger hytte er det bra å bruke møbler slik at noen av veggene holder konstruksjonen oppe når barna ivrig vandrer inn og ut - med nye sko og hatter på hodet. Ekstra tøft når baksiden av kommoden speiler den koselige stemningen i hulen.

Dette var en oppussing som var av det enkle slaget, men effekten av den nygamle kommoden i rommet ble uventet stor. Det enkle er noen ganger helt klart det beste.

News


ArkivDesign by In Obscuro