02-07-2014

Trofast blir ny

Det stod en gammel kommode i barnehagen - et riktig røslig møbel. Gjennom år hadde den vært et godmodig innslag i rommet. Hadde den hatt navn hadde det vært "Trofast". Hver en skuff i kommoden har vært elsket av enkeltbarn gjennom generasjoner. Det var kommoden med "min skuff" med plass til tegninger, perleprosjekt og malerier.   Trofast var gammel og utgått på dato. Den var blitt byttet ut mot langt yngre utgave av arten, men før den ble kassert fortjente den å bli sett på med nye øyne. Kunne den brukes på andre måter?

Rommet den stod i er et byggerom med klosser, rør og løse deler der barna kan konstruere prosjekter etter eget hode... Jeg var på jakt etter materialer som kunne supplere aktiviteten her. Vi manglet noen store klosser og skuffene i denne kommoden viste seg å være helt perfekte. De var solide, ikke så tunge og like høye på alle kanter. 

For at barna også skulle se kommoden med nye øyne ble den malt og stelt med. (Heftgrunn og interiørmaling) Så her er Trofast - verdens kuleste byggeklosskommode:Med Trofast som ressurs kan vi nå bygge verk verden aldri før har sett maken til...

Fantasien fikk spinne videre. Hva om hver skuff kunne bli rom i et dukkehus? Da kunne skuffene få enda en spennende funksjon. Jeg fikk hjelp av mine store barn (14 og 16) til å innrede rommene med maling og tapetprøver som vi fikk i en malingsbutikk. Hvis andre vil gjøre noe lignenede kan det være morsomt å bruke litt tid på en planleggingsdag eller personalmøte og lage en skufferom hver.
Vi ville innrede det enkelt - kun vegger, golv og litt pynt på veggene slik at barna hadde frihet til å innrede og bygge innhold i rommene slik de vil.

Flotte tremøbler ble bestilt på Sprell og dukkene og dyrene hadde vi fra før (Fra Tiger)

For at dukkehuset skal stå litt mer stødig kan det bygges foran og oppå resten av kommoden eller inntil en vegg. Se, så flott! Nå er Trofast igjen vårt absolutte favorittmøbel. Vi ser fram til mange interessante byggeprosjekter og nye fortellinger som kan bli til rundt og i den historiske kommoden.Har du en sjelfull og traust Trofast der du jobber? Da blir både kommoden og barna glade for at du forlenger dens levetid og pusser den opp til et møbel ingen har maken til.

News


ArkivDesign by In Obscuro