19-02-2014
Toddlertunnel

O lykke! Vi har en kjempepappeske i hus. Man må aldri undervurdere en enkel pappeskes verdi blant barn. De er gull! Jeg tror barndommen slutter i dèt en ser en pappeske som en plagsom og rotete hindring, heller enn en mulighet.

Med en pappeske i rommet kan en raskt se at barn er mer kreative enn voksne. De ser 100 muligheter der vi ser tre.Hos oss kom ideen å lage et forundringsrom eller en tunnel med sanseopplevelser for de minste. Slik så prosessen ut:Vi skar to døråpniner - en i hver ende slik at det ikke blir trafikkkork der inne. Jeg hadde noen rester av fargede plastremser fra en regnbuedekorasjon fra i Ikea. De skar vi hull til slik at de kunne henge ned fra taket.Hva mer er det små barn liker... lys! Vi tapet to små ledlysslynger i taket og kjøpte noen baller med lys på TGR.  Små barn liker også kikkehull... da var det bare å skjære. Vi fant også ut at i hullene var det plass til plastkopper. Når lyset skinte gjennom dem ble det så fint!Kjøkkenredskaper hengende fra taket lager fin lyd og gir de små noe å henge fingrene i.

På den ene veggen limte og stiftet vi tepper, biter av spisebrikker og annet som kan gi taktil variasjon. Og se! Det begynner å bli så fint her inne at vi har fått en kjendis på besøk:Med tusj og pappeskelerret blir esken et kunstverk i seg selv: 


Kom inn!

Da er det bare å vente på besøk fra små kusiner og fettere... I mellomtiden tror jeg den vil bli satt pris på blant de yngste i barnehagen.


Mer inspirasjon til pappeskemoro for eldre barn også kan du finne her hos Caines arcade, eller la deg bli blåst over ende av pappklasserommet over hos Patterson preschool cooperative. En kortfilm med pappeskefeelgood og ideer finner du her - laget av Studiocanoe til Nokia Shorts 2011 competition.

News


ArkivDesign by In Obscuro