17-02-2014

Stubbeklosser med spir av ull

Leken med treklossene i barnehagen går litt i bølger. I visse perioder får de stå urørt, mens andre ganger går det ikke en dag uten at de er i bruk. Mange barnehager har flere sett - store, små, fargede, eller trehvite. De er gode å ta i og gir barna akkurat den friheten de liker til å forme en ide etter eget hode. Man kan lage fine treklosser til å bygge med selv. Planker, skjærefjøler og rester fra sløyden kan bli fine med litt pussing og omsorg. Man kan også sage en stamme i flere deler. Da bør man sage flere i tre ulike størrelser - slik at det blir lettere for barna å konstruere med. Hvis man syns de blir litt fargeløse kan man male dem i endene.

Noen nye tårn og spir kan gi treklossene en renessanse i byggekroken. Ull er et fabelaktig materiale som alle barnehager har på lager. Med en nålefiltenål og en neve ull kan man trylle fram de mest fargerike og fantasifulle spir man kan ønske seg. 
Dette er alt du trenger:Slik gjør man:
1) Finn et stort stykke ull og rull det slik at det danner en kjegle. En skumgummipute eller lignende kan være underlag.2) Begynn å stikke i ullen helt i toppen. Vend ullen mens du stikker nedover kjeglen. Etterhvert som du stikker tover den seg og blir fastere

3) Stikk til du kjenner den er fast nok. Brett ullen nederst stikk i den slik at den danner en fin base.

4) Da er det tid for dekoren. Finn små biter ull i ønsket farge og legg det på tårnet. Stikk til det fester seg. Du kan lage prikker, striper og mønster - akkurat slik du vil.

5) Tårnet kan nålefiltes helt ferdig og fast nok til å brukes. Man kan også hjelpe prosessen ved å dyppe tårnet i varmt vann med grønnsåpe og rulle det forsiktig mellom hendene (Ikke strengt tatt nødvendig)6) For å lage en stødig base kan man lime en trebrikke i bunnen med pistollim. 

  
Å lage et slikt spir kan ta fra 15minutt til en time. Hvis man slår seg sammen på et personalmøte kan man lage noen hver. I løpet av en time har man fine spir og tårn som kan huse alver, prinsesser og nye fortellinger. 


Man kan også sy på perler for å gjøre dem ekstra fine. News


ArkivDesign by In Obscuro