03-02-2014

Fortell med meg!
- levende språkmiljø i barnehagen

Kurset "Fortell med meg!" er for barnehageansatte som trenger påfyll til en glad og kreativ hverdag med språkglede i sentrum. 

 
 

Kurset tar utgangspunkt i de yngste i barnehagen, men her er det ideer som har overføringsverdi til de som jobber med eldre barn også.

Det har kommet mye etterlengtet forskning og flere fagbøker om de yngste de siste årene. Der understrekes det hva de små barna kan, hvordan de lærer med hele seg og hvor avansert de kommuniserer med hverandre. Det springer flere små barn rundt i barnehagenes rom i dag enn noen gang før. Vi trenger denne kunnskapen, men vi trenger samtidig ideer hvor teori møter praksis. Hva kan vi gjøre sammen med de minste - ideer til aktiviteter og metoder der barnet får være kompetent og samtidig utvikle seg?Vi som jobber med de yngste må hjelpe hverandre ved å dele konkrete ideer og fortelle om vår praksis. I kurset "Fortell med meg!" er det akkurat det jeg ønsker å gjøre. Jeg vil fortelle om hvordan "fortellingen" ble en rød trå i vårt arbeid på småbarnsavdeling. Den hjalp oss å bli bedre lyttere med oppmerksomheten på barna. Vi fikk en rød trå som hjalp oss i arbeidet med barnas språkutvikling, samtidig som vi ble mer kreative voksne med spennende ting å by på.  Arbeidet ble basert på hva de små barna kan ... og det var da hver dag ble et eventyr for oss som jobbet med dem.

Kurset har en rekke konkrete ideer og inspirasjon som man kan ta med seg tilbake til dagliglivet i barnehagen.
Kurset er en utdypning av boka "Fortell med meg" som kom ut i desember 2012:

                   

På kurset får du være med på en sanselig samlingsstund med Bjørnen som ble stubbrumpet, hilse på Tommeliten, møte en stille pingvin, applaudere høylytt og klemme hånden rundt de vakreste blå fjær... for å nevne noe.Det blir morsomme ideer både til hverdag, fest og samlingsstund.

Vi skal åpne ferdaskrin, fortelle noen viktige historier fra hverdagen og lære mer om hvordan vi kan løfte fram barnas fortellinger....og vi skal gå på jakt etter gode fortellinger for aldersgruppen og bli kjent med noen perler fra billedbøkene, reglene, sangene og eventyrene.  Tommeliten på bildet er klar for samling med metoden "eventyrsansing" der ettåringene skal få bli kjent med eventyret om han. Hva som er under "grøten" og hvordan samlingen går, kan man komme på kurs for å finne ut. 

Tilbakemeldinger på kurset:

"Gu' så gøy. Dette var praksisnært og nyttig - akkurat det vi trengte nå!" Deltaker Bergen

"Takk for herlig kurs. Vi har blitt så inspirert i ettertid. Det var så mange konkrete ideer som vi kunne ta med oss direkte tilbake til arbeidet barnehagen. Nå har vi  også en rød trå i arbeidet med de yngste" Deltaker i Oslo  Kurset kan bestilles på trubrende@hotmail.com


News


ArkivDesign by In Obscuro