30-10-2013
En lys idè

Jeg har lenge drømt om et skikkelig lysbord – et slikt jeg har sett i bruk blant annet i Reggio-Emilia barnehagene. Med et slikt kan barna utforske lys og skyggevirkninger. Man kan strø sand på dem og la barna tegne med fingeren. Det er en måte å tegne på som er så befriende enkel at kreativiteten sitter løst. Barna kan også bruke bordet til å bygge og konstruere på, studere farger og gjennomskinnelige former. De kan også brukes til å leke og lage fantasifortellinger på.

Jeg hadde lyst til å utforske lysbordets muligheter sammen med barn – før jeg eventuelt kjøpte meg et skikkelig et. De proffe lysbordene kan være ganske dyre og ta en del plass. Derfor ble jeg så glad da jeg fant KUPOL oppbevaringskasse på IKEA. Den var perfekt i størrelse og hadde plass til lys og materiell i en skuff under.  Et hjemmelaget lysbord i en fei – enkelt, lite, billig og fint.

Lysene er enkle batterilys fra Clas Ohlsson. De ligger løst i skuffen. De fine formene er små esker fra Søstrene Grene, men man kan bruke alt mulig som har litt gjennomskinnelighet – t-lysestaker, korker, cellofan i fine farger og annet man kanskje har i barnehagen fra før.

Slik så det ut da vi eksperimenterte med det vi fant i huset (og utenfor)

Sand og speil:


Dekorgrus:

"En elefant!"

Dekorgrus, klinkekuler og annet gjennomskinnelig...

"En ugle!"

Natt i den mystiske skogen...


Så var det dagen...
Vi syntes sola skinte så fint gjennom bladene ute. Kanskje ble de fine på lysbordet også...


 
En ildfast form med vann gir nye muligheter. Hva om vi dryppet konditorfarge og tynn silkemaling i vannet mens lyset skinte gjennom?
Til å dryppe med bruket vi soyafiskene etter sushimiddagen.Fargene danset i vannet, fløt sammen og lagde vakre mønster...
Så, på et lysbord fra IKEA ble universet til...Dette var eksperimentering som gav mersmak. Noen ganger må man skru av lyset for å gjenoppdage det.

News


ArkivDesign by In Obscuro