27-09-2013

Fortellersteiner

På min evige jakt etter ideer som kan inspirere barna til lek og fortelling, snublet jeg over fortellersteinene. For en genial ide! Jeg laget noen slike og var så spent på hvordan barna ville bruke dem. Barna ville umiddelbart ha dem til å leke med. Siden motivene var av ulik art, tilførte de handlingen både karakterer og snåle vendinger man ellers ikke ville kommet på.Noen syntes også de passet i konstruksjonslek-kroken. Et høyt tårn ble ikke komplett før de fine steinene var plassert i en ring på toppen.

De var dessuten helt supre til språkstimulering og til fortellerstunder. Vi samlet oss rundt kurven og startet fortellingen:«Det var en gang….» «En trollmann!» sa Anna og la en stein på bordet.

«Det var en ting han ønsket seg mest av alt i hele verden. Det var en…»  «gravemaskin!!», sa Embla og la en stein ved siden av.

«Det var barn det at denne gravemaskinen var helt på den andre siden av skogen. Det var langt å gå. På veien møtte hun en»... «Prinsesse med en hvit hest» sa Sigrid

Så var vi i gang. Underveis møtte de marsboere, klovner og en riktig lur rev som stjal tryllestaven. Det ble en riktig fantasifull fortelling med overraskelser og dramatikk.

Slike steiner kan også barna være med på å lage.

 

Dette er alt du trenger for å lage fortellersteiner:


- Steiner som ikke har skarpe kanter, decoupagelakk/lim, pensler og motiv. Det kan være klistremerker, leketatoveringer, utklipp fra blader eller servietter.

Slik gjør du:

1) Vask og tørk steinene

2) Har du klistremerker kan de klistres rett på steinen. Det kan man også med leketatoveringene. Har du andre motiv pensler du på et lag med lakk og fester dem med den.  Barna liker når motivene er varierte. Vi trenger både biler, dyr, skattekister og andre motiv som kan få fantasien på gli. Lakk over motivet med decoupagelakken.

3) La steinen tørke, så pensler du på et lag til med lakk. Jo flere lag med lakk, jo bedre sitter motivet.4) Når steinene er tørre er de klare til bruk. Legg dem i en kurv til samlingsstunden eller sett dem tilgjengelig på lekerommet

Man kan også male eller tegne motiv på steineneMan får garantert næring til fantasien med disse...News


ArkivDesign by In Obscuro