17-12-2012
Ny bok fra Fantasifantasten!

Endelig er min siste bok kommet ut!! Nå sitter jeg og holder i boka "Fortell med meg! - levende språkmiljø for de yngste". Med Iben Sandemoses karaktaristiske strek ble den ekstra flott. Boka er full av tegninger som gjør reisen gjennom boka lett og humoristisk. 

Boka er for de som jobber med de aller yngste, men kan også passe for foreldre. Den gir konkrete ideer til hvordan vi kan jobbe systematisk med språk med 1-3åringene (Uten å kjøpe mengder med språkmateriell) Den tar utgangspunkt i det fantastiske materialet vi allerede har - nemlig fortellingen. Fortellingen lever blant de yngste - i hverdagen, i leken, i rim, sanger, billedbøker og i eventyrene. Alle disse kildene til gode fortellinger kan hjelpe ordene på gli. I boka får man en rekke ideer til hvordan man kan leke seg med dem, samtale om dem og skape gode mellommenneskelige øyeblikk. Her er det mange eksempler fra barnehagehverdagen.

De siste årene har vi fått mye etterlengtet litteratur og forskning om de yngste. Når forstår vi bedre hva de kan. Mens jeg skrev "Fortell med meg" var det min viktigste ledetråd. Boka tar blant annet utgangspunkt i barnas evne til å bruke kroppen, sanse og være sammen. Kan vi bruke kroppen, sanse og være sammen i fortellingene? - klart vi kan!


Boka kan blant annet kjøpes via barnehagebutikken.no eller på telefon:21530330 (09-15).

Vil du på kurset også kan du melde deg på hos www.utviklingsforum.no. Mer om kurset kan du blant annet finne her

Andre bøker av Fantasifantasten finner du her

News


ArkivDesign by In Obscuro